Jestem absolwentką Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach, na których ukończyłam studia licencjackie z dietetyki klinicznej oraz studia magisterskie z psychodietetyki. Posiadam zatem dwie specjalizacje.
W swojej pracy zajmuję się pacjentami zmagającymi się z wieloma jednostkami chorobowymi, między innymi otyłością, chorobami sercowo-naczyniowymi czy cukrzycą typu 2, niewydolnością nerek, dną moczanową, hipercholesterolemią, insulinoopornością, niedożywieniem, chorobami tarczycy czy chorobami jelit. Z mojego doświadczenia wynika, że najskuteczniejsze efekty przynosi zmiana nawyków żywieniowych i nad ich modyfikacją pracuję indywidualnie z każdym pacjentem. Bazuję na aktualnej wiedzy z zakresu dietetyki, opartej na dowodach naukowych.
Oferuję także wykłady, szkolenia i warsztaty kulinarne o tematyce związanej ze zdrowym żywieniem, dla pacjentów przebywających na rehabilitacji, seniorów, osób uczęszczających do ośrodków oświatowych, a także pracowników firm. Poruszam kwestie dietetyczne, zdrowotne, nawiązujące do zdrowego stylu życia, zdrowych nawyków żywieniowych, z praktycznymi wskazówkami, jak je wprowadzić do swojego życia. Ponadto edukuję na temat różnych chorób, głównie cywilizacyjnych, które w dzisiejszych czasach są coraz bardziej powszechne wśród społeczeństwa.