Moje doświadczenie
Jestem absolwentką studiów I i II stopnia na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. Studia z zakresu psychodietetyki odbyłam na Uniwersytecie SWPS we Wrocławiu. Jestem również certyfikowanym Trenerem Personalnym. Swoją wiedzę stale poszerzam na licznych kursach i konferencjach. Prowadzę warsztaty i wykłady o tematyce żywieniowej dla przedszkoli, szkół wyższych oraz firm. Piszę programy żywieniowe oparte na zdrowych i łatwych do przygotowania potrawach.
Opracowuję indywidualne plany treningowe, które wspomagają proces kształtowania sylwetki. Zajmuję się również psychologicznym aspektem odchudzania. Pomagam osobom, które podejmowały bezskuteczne próby ukształtowania swojej sylwetki.
Sekretem moich diet jest duża ilość smacznego jedzenia dostosowana do potrzeb klienta.
Specjalność: psychodietetyka, redukcja tkanki tłuszczowej, budowa masy mięśniowej, żywienie w chorobach układu krążenia, żywienie dzieci, żywienie kobiet w ciąży, dieta bezglutenowa, dieta wegetariańska, niedoczynność tarczycy.
Zapraszam na stronę: www.goodhabits.pl
Adres
Pacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)
Analiza składu ciała • Od 50 zł
Dieta dla dzieci • 100 zł +2 więcej
Dietoterapia • 100 zł
Poradnictwo dietetyczne • Od 100 zł
Czy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?
Pokaż innych dietetyków w pobliżu6 opinii pacjentów
Ogólna ocena
Sortuj opinie według
Katarzyna K.
Polecam każdemu wizytę u Pani Joanny. Wizyty odbywają się w przemiłej atmosferze. Schudłam 15 kg, czuje się doskonale. Jadłospis został dobrany do moich potrzeb.
Martaa Doo
Pani Asia jest profesjonalistka w swej dziedzinie. Od kiedy rozpoczęłam współpracę z P. Asią to nie tylko poprawiła się moja sylwetka ale jako sportowiec poczułam poprawę wytrzymałości w sporcie oraz polepszyły mi się wyniki.Zdecydowanie polecam Pani Doktor .
Pozdrawiam Marta Dorczak
Marta
P.Joanna jest profesjonalnym dietetykiem, który bardzo angazuje sie w swoja prace. Dostosowuje godziny wizyt do klientów, nawet pracujacych do wieczora. W jadlospisach uwzgledniła wszystkie moje uwagi dotyczace min produktów których nie lubie, moje "zapotrzebowanie " na cukier, rozpisała ćwiczenia pod każdy dzień jadłospisu tak jak chciałam. Polecam z czystym sumieniem kontakt z p.Joanna, oprócz tego jest przemiłym człowiekiem,który wyjasnia wszystko czego np sie nie rozumie jeśli chodzi o odchudzanie czy odżywianie :)
Ewelina
Pierwsza wizyta u p. Joanny= pierwsze w życiu spotkanie z dietetykiem. Pani Joanna zaraz po przekroczeniu progu gabinetu nawiązała ze mną rozmowę, która nie tylko dotyczyła celu zgłoszenia się do niej, lecz polegała na miłej konwersacji w celu poznania pacjenta. Pozniej wyjaśniła na czym bedzie polegać analiza składu ciała. Po dokonaniu badania omówiła wyniki uzyskane z analizatora. Następnie nadszedł czas na rozmowe na temat diety. Pani Joanna wnikliwie pytała sie o to co lubię, za czym nie przepadam, by w jak najlepszy sposób dopasować dietę do moich potrzeb. Indywidualne podejście do pacjenta to priorytet p.Asi. W czasie wizyty p. Joanna pokazała rownież kilka przepisów na smaczne dania. Była to m.in. pomidorowa, omlet, koktajl. Wbrew pozorom słowo dieta nie musi oznaczać zakazów, ograniczeń, jałowego jedzenia. Pani dietetyk stworzyła pyszny jadłospis z uwzglednionymi upodobaniami " jedzeniowymi". W razie potrzeby jest możliwość stworzenia planu treningowego dołączanego do diety. Po wcieleniu planu metamorfozy w życie pani Asia utrzymuje kontakt ze mna pytając sie o postępy, samopoczucie. W razie chwili załamania zawsze mozna skontaktować sie z p. Asia mailowa, telefonicznie. Gorąco polecam. Silna wola, wiara w siebie i konsultacje z p. Asia działają cuda :))))
ewciap15
Gorąco polecam! Współpraca z p. Asią przebiega wyśmienicie i to dosłownie! Posiłki są idealnie dostosowane do indywidualnych potrzeb. Bardzo dobry kontakt emailowy pomiędzy spotkaniami. No i najważniejsze, że widać EFEKTY ! :))
E.
Hamudi Jesri
Pani Joanna jest bardzo konkretną a przede wszystkim kompetentną osobą. Dieta, którą obecnie stosuje jest bardzo smaczna i dostosowana do tego co lubię i jaki prowadzę tryb życia.
Zacząłem lepiej się odżywiać; jeść śniadania przed pracą. Posiłki, po których nie czuję się ociężały sprawiają, że mam więcej energii. Dodatkowo, zacząłem ćwiczyć. Wcześniej nie przychodziło mi to łatwo, a teraz nie mogę się doczekać kolejnego treningu.
Polecam wszystkim!
Odpowiedzi na pytania
2 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl
Około miesiąc temu odstawiłam tabletki anty które brałam ze względu na PCOS żeby mieć regularne miesiączki i poprawić stan cery. Odstawiłam ponieważ chciałam leczyć się dieta i tak od 3 tygodni stosuje diete. Cera pogorszyła mi się i bardzo wysuszyła koło ust i nosa najbardziej. Nie wiem czy to skutek odstawienia ( podejrzewam że tak ) ale czy dieta też może mieć wpływ początkowo na wysyp krost i wysuszenie skóry , ogólnie czy może mieć wpływ na pogorszenie skóry ?
Nie wiem kiedy mogę liczyć na poprawe. Domyślam się że za krótko stosuje dietę i za mało minęło czasu od odstawienia tabletek.
Organizm po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych musi "dojść do siebie" oraz wrócić z powrotem do regularnego cyklu. Trwa to co najmniej kilka miesięcy. Aby uregulować gospodarkę hormonalną jak najbardziej wskazana jest właściwa dieta. Kobiety przyjmujące antykoncepcję hormonalną są bardziej narażone na braki witamin i minerałów, dlatego tak ważny jest dobrze skomponowany jadłospis.
Po odstawieniu warto wybierać produkty bogate w cynk, magnez, witaminę B6, kwas foliowy, a także wzmocnić organizm i oczyścić go z toksyn za pomocą herbat ziołowych oraz odpowiednio zbilansowanej diecie.
Pozdrawiam serdecznie
Witam. Od półtora roka walczę z kandydozą - Candida albicans - jest to wynik badania na podstawie wymazu języka. Słyszałam, że trzeba zastosować odpowiednią dietę, niestety różne źródła różnie tę diętę interpretują. Jeśli jest to możliwe, chciałabym wykaz konkretnych "rzeczy", co mogę rzeczywiście jeść, a czego nie. Niestety nie stać mnie na wizyty prywatne :( Dodam, że jestem przebadana wzdłuż i wszerz (m.in. gastroskopia, kolonoskopia, wszystkie podstawowe badania i jest ok).
Dzień dobry. Wśród produktów powodujących drożdżycę znajdują się niektóre kiszonki, chleb na drożdżach, napoje alkoholowe, używki, jak również jedzenie spożywane w nadmiarze. Wieloskładnikowe posiłki są przyczyną patogennej fermentacji w układzie trawiennym, czyli dokładnie tego, co idealnie potrafią wykorzystać do rozwoju drożdże.
Do rozwoju Candidy i degradacji sił trawiennych przyczyniają się również powtarzające się kuracje antybiotykami o szerokim spektrum działania. W przypadku konieczności zażywania antybiotyków w trakcie i po antybiotykoterapii niezbędne jest odbudowanie prawidłowej flory bakteryjnej. Można to zrobić za pomocą probiotyków, kiszonej kapusty, ciemnozielonych warzyw bogatych w chlorofil, koncentratów z zielonych pędów jęczmienia.
Do spożycia niewielkiej ilości antybiotyków dochodzi również podczas jedzenia powszechnie dostępnego mięsa, nabiału, drobiu, ponieważ większość zwierząt hodowlanych otrzymuje antybiotyki z karmą. Dlatego należy zwracać uwagę na jakość i wybierać np. kurczaka zagrodowego.
Grzybobójcze właściwości ma czosnek. Nie niszczy przy tym korzystnej flory bakteryjnej. Zalecane dawkowanie, to pół ząbka 2 razy dziennie przed posiłkami.
Skoncentrowane substancje słodzące, cukier, syropy sprzyjają rozwojowi drożdżycy, więc należy ich unikać.
Należy wyeliminować również produkty mleczne, które potęgują rozrost drożdży.
Pozdrawiam serecznie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.