Córka niespełna 4 lata, z badań IgG4 wyszło silne uczulenie na białko jaja kurzego oraz umiarkowane

2 odpowiedzi
Córka niespełna 4 lata, z badań IgG4 wyszło silne uczulenie na białko jaja kurzego oraz umiarkowane reakcje alergiczne na: jajko kurze, gluten, większość zbóż (poza jęczmieniem i owsem), jabłko oraz słód.
1. Rozumiem, że w mieszankach do wypieków powinnam unikać skrobi pszennej? Czy jęczmień i owies też wykluczyć czy mogę używać bezglutenowy?
2. Czym jest słód?
3. Czy może spożywać: cukier trzcinowy, miód wielokwiatowy i lipowy, syrop klonowy i z agawy?
4. Ma podejrzenie autyzmu atypowego, rzadkie stolce (ale nie rozwolnienie) utrzymujące się około 4 msc, egzemę na twarzy. Wykluczyliśmy mleko krowie oraz przetwory mleczne (pomimo, że nie ma na nie uczulenia) ale nie wiem czy mogę smarować chleb bezglutenowy, bezmleczny i bezjajeczny masłem?? Czym zastąpić masło?
Szanowna Pani, poruszyła Pani wiele problemów Pani córeczki. Wydaje się, że głównym ich źródłem mogą być toksyny zawarte między innymi w szczepionkach jak choćby rtęc i aluminium. Potrzebne jest więc kompleksowe podejście do tego tematu. Prowadzę w tej chwili dzieci z róznymi dysfunkcjami organizmu i mam bardzo dobre rezultaty. Przyjmuję także pacjentów w Irlandii w Dablinie. Jeżeli jest Pani zainteresowana tym, by córeczka wróciła do zdrowia, to zapraszam do kontaktu. Można się zarejestrować przez ten portal lub pisać do mnie na: boguslaw.bienias(at)gmail.com Pozdrawiam, Bogusław Bienias

Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online

Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.

Pokaż specjalistów Jak to działa?
Tak, powinna Pani unikać skrobi pszennej oraz produktów z jajkami, glutenem, zbóż, jabłek oraz słodem. Można używać bezglutenowych mąk, w tym mąki z jęczmienia i owsa, jeśli są bezglutenowe i nie wywołują reakcji alergicznych.

Słód to produkt wytwarzany z nasion zbóż, które są częściowo ukiszone, a następnie suszone. Słód jest często używany w produkcji piwa i niektórych potraw.

Cukier trzcinowy, miód wielokwiatowy i lipowy, syrop klonowy oraz z agawy są zwykle bezpieczne dla osób z alergiami na jaja i gluten. Jednakże zawsze należy uważać na skład produktów, ponieważ niektóre cukry mogą zawierać dodatki, które są alergenami.

W przypadku podejrzenia autyzmu atypowego, rzadkich stolców i egzemy na twarzy, ważne jest, aby skonsultować się z lekarzem lub specjalistą ds. żywienia. Masło może być potencjalnym źródłem alergii, ale jeśli dziecko nie ma na nie uczulenia, to może być używane. W przypadku braku masła, można użyć oleju kokosowego lub oliwy z oliwek jako alternatywy. Jednakże należy pamiętać, że zmiana diety dziecka powinna być konsultowana z lekarzem lub specjalistą ds. żywienia, aby upewnić się, że dostarcza ono wystarczającej ilości składników odżywczych.

Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie

  • Twoje pytanie zostanie opublikowane anonimowo.
  • Pamiętaj, by zadać jedno konkretne pytanie, opisując problem zwięźle.
  • Pytanie trafi do specjalistów korzystających z serwisu, nie do konkretnego lekarza.
  • Pamiętaj, że zadanie pytania nie zastąpi konsultacji z lekarzem czy specjalistą.
  • Miejsce to nie służy do uzyskania diagnozy czy potwierdzenia tej już wystawionej przez lekarza. W tym celu umów się na wizytę do lekarza.
  • Z troski o Wasze zdrowie nie publikujemy informacji o dawkowaniu leków.

Ta wartość jest za krótka. Powinna mieć __LIMIT__ lub więcej znaków.


Wybierz specjalizację lekarza, do którego chcesz skierować pytanie
Użyjemy go tylko do powiadomienia Cię o odpowiedzi lekarza. Nie będzie widoczny publicznie.
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.