Czy masło robione naturalnie z niepasteryzowanego mleka może być szkodliwe dla kobiet w ciąży?
2
odpowiedzi
Czy masło robione naturalnie z niepasteryzowanego mleka może być szkodliwe dla kobiet w ciąży?
Dzień dobry, będąc w ciąży lepiej unikać niepasteryzowanych produktów mlecznych, ze względu na ryzyko zakażenia bakterią Listeria. Do smarowania pieczywa lepiej wybierać masło z pasteryzowanej śmietanki lub wysokogatunkowe miękkie margaryny.
Pozdrawiam
Martyna Chatkiewicz
Pozdrawiam
Martyna Chatkiewicz
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?
Kobiety w ciąży powinny unikać wszystkich produktów przygotowanych z niepasteryzowanego mleka (ryzyko zakażenia Listerią)
Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.