Czy ocet spirytusowy spożywany np w ogórkach konserwowych , śledziach itp wykazuje negatywne działan
2
odpowiedzi
Czy ocet spirytusowy spożywany np w ogórkach konserwowych , śledziach itp wykazuje negatywne działanie na organizm który ćwiczy na masę, jest na diecie wysokobiałkowej , czy niszczy białko po spożyciu takiego przetworu wyżej wymienionego
Dziękuje za odpowiedz
Dziękuje za odpowiedz
Dzień dobry! Ocet spirytusowy w żaden sposób nie niszczy białka. jedynie co może zmieniać ph w żołądku zwiększając kwaśność. Im niższe ph - bardziej kwaśne tym lepsze trawienie białek, wiec nawet byłoby to pomocne.Chociaż zalecałabym bardziej ocet jabłkowy. Co do produktów z mocnym octem jak spirytusowy - nie przesadzałabym w diecie. owszem można, ale mogą wywołać inne dolegliwości (zgaga, odbijanie, drażnienie śluzówki żołądka, nasilenie dolegliwości przy wrzodach), ponadto te produkty zawierają zwykle cukier i sól w składzie. Swoim podopiecznym zalecam zwykle surowe warzywa- jest to najlepsze rozwiązanie. Owszem, wszystko można - ale z umiarem. Pozdrawiam!
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?
Dzień dobry, nie ma powodu do obaw. Proces denaturacji białek można uzyskać poprzez SILNE kwasy oraz etanol (alkohol), a stężenie w przetworach typu kiszonki lub z dodatkiem octu, nie będzie negatywnie wpływało na białko i jego zniszczenie po spożyciu. Pozdrawiam serdecznie
Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.