Czy olej z awokado nadaje się do smażenia?
3
odpowiedzi
Czy olej z awokado nadaje się do smażenia?
Ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych nienasyconych nie jest dobrym rozwiązaniem. Lepiej korzystać z masła klarowanego lub oleju kokosowego.
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?
Dzień dobry,
nie powinno się smażyć na oleju z awokado. Lepiej jest wykorzystać go na zimno, jako dodatek do sałatek.
nie powinno się smażyć na oleju z awokado. Lepiej jest wykorzystać go na zimno, jako dodatek do sałatek.
Polecam olej kokosowy / masło klarowane czy choćby smalec. Olej z awokado ma duży stopień temperatury dymienia, ale w głównej mierze należy sugerować się zawartością kwasów tłuszczowych.
Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.