Czy przy cukrzycy można używać cukier brązowy lub trzcinowy
1
odpowiedzi
Czy przy cukrzycy można używać cukier brązowy lub trzcinowy
Dzień dobry
W cukrzycy powinno się unikać przyjmowania węglowodanów prostych. Istotne źródła węglowodanów prostych to: cukier biały, cukier trzcinowy (zawiera około 99% węglowodanów prostych), mód. Spożywanie węglowodanów prostych doprowadza do szybkich zmian glikemii, co doprowadza do powikłań cukrzycy.
W cukrzycy powinno się unikać przyjmowania węglowodanów prostych. Istotne źródła węglowodanów prostych to: cukier biały, cukier trzcinowy (zawiera około 99% węglowodanów prostych), mód. Spożywanie węglowodanów prostych doprowadza do szybkich zmian glikemii, co doprowadza do powikłań cukrzycy.
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.