Dzień dobry, Chciałabym się zapytać, jak liczyć kalorie mięsa z kością np. Udka z kurczaka, które n
3
odpowiedzi
Dzień dobry,
Chciałabym się zapytać, jak liczyć kalorie mięsa z kością np. Udka z kurczaka, które najpierw jest gotowane na wodzie, a następnie same mięso jest dodawane do dania. Czy odliczać wagę kości od wagi całkowitej miesa przed obróbka i wtedy wyliczać kalorie, czy od razu przed obróbka wyliczyć z całości kalorie?
Pozdrawiam, i dziękuję za odpowiedź.
Chciałabym się zapytać, jak liczyć kalorie mięsa z kością np. Udka z kurczaka, które najpierw jest gotowane na wodzie, a następnie same mięso jest dodawane do dania. Czy odliczać wagę kości od wagi całkowitej miesa przed obróbka i wtedy wyliczać kalorie, czy od razu przed obróbka wyliczyć z całości kalorie?
Pozdrawiam, i dziękuję za odpowiedź.
W przypadku udka z kurczaka gotowanego na wodzie, najlepiej jest odjąć wagę kości od wagi całkowitej mięsa przed obróbką. Następnie, korzystając z informacji o kaloryczności surowego mięsa z kurczaka, możesz obliczyć ilość kalorii w tej części mięsa.
Pamiętaj, że kaloryczność mięsa może się różnić w zależności od rodzaju i sposobu przygotowania, ale przy użyciu danych z tabel kalorycznych, możesz oszacować przybliżoną wartość kaloryczną.
Pamiętaj, że kaloryczność mięsa może się różnić w zależności od rodzaju i sposobu przygotowania, ale przy użyciu danych z tabel kalorycznych, możesz oszacować przybliżoną wartość kaloryczną.
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?
Można odjąć po przygotowaniu to masę kości. wartości odżywcze zawsze w tablicach są przybliżone.
Dzień dobry, należy odjąć wagę kości od mięsa. Pozdrawiam serdecznie
Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.