Dzień dobry, kilka miesięcy temu przeszedłem zakażenie koronawirusem bez utraty węchu i smaku. Jedna
1
odpowiedzi
Dzień dobry, kilka miesięcy temu przeszedłem zakażenie koronawirusem bez utraty węchu i smaku. Jednak od tego czasu odkryłem "nowy" zapach / posmak jedzenia, który nie jest zbyt przyjemny i dotyczy mięsa oraz gotowanego białka jaja. Poza swoim zwykłym zapachem mięso ma ten nowy, niezbyt przyjemny zapach i posmak. Na początku myślałem, że to kwestia mięsa i sprawdzałem z kilku źródeł ale zawsze to samo. Zorientowałem się, że zaczęło się to mniej więcej w tym samym czasie co covid. Czy jest możliwe, że to efekt covida oraz czy kiedyś oduczę się tego zapachu? Co prawda i tak ograniczam mięso ale od czasu do czasu mam ochotę na steaka, a teraz poza swoim standardowym smakiem ma ten posmak ;) Dziękuję!
Proponuję używać zestaw witamin grupy B np Neurovit i poczekać 0,5 roku na regenerację nerwu węchowego. Pozdrawiam.
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.