Jak parzę suszony owoc rokitnika to jest koloru wody - czy to tak ma być czy należy gotować by puści
2
odpowiedzi
Jak parzę suszony owoc rokitnika to jest koloru wody - czy to tak ma być czy należy gotować by puściło soki ? Czy gotowanie rokitnika zabije jego związki odżywcze ?
Napar z rokitnika jest wskazany przy układu krążenia, przy chorobach skóry oraz w zaburzeniach odporności. Zastępując poranną wodę z cytryną naparem z rokitnika poprawimy odporność, oczyścimy cerę i dostarczymy ciału niezbędnych pierwiastków!
Przepis: zalać gorącą wodą ok. 90 st. C. i trzymać po przykryciem 10 minut. Polecam dodać plaster pomarańczy
Nie gotować, proszę zwrócić uwagę co zawiera susz. Czy tylko owoce czy też łodygi i liście?
Video Player
Przepis: zalać gorącą wodą ok. 90 st. C. i trzymać po przykryciem 10 minut. Polecam dodać plaster pomarańczy
Nie gotować, proszę zwrócić uwagę co zawiera susz. Czy tylko owoce czy też łodygi i liście?
Video Player
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?
Napar z owoców rokitnika będzie mdły, lekko kwaskowy i o bardzo słabym zabarwieniu. To zioło, w którym akurat wysoka temp. nie niszczy witaminy C, betakarotenu. Warto też włączyć olej z rokitnika, bardzo fajnie regeneruje błony śluzowe przewodu pokarmowego i jest świetny dla cery. Również olej będzie zawierał wit C (zwłaszcza tłoczony z owoców). Dostępny jest również sok z rokitnika.
Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.