Jaki może być powód spadku cukru godzinę po śniadaniu do wartości poniżej 70 ?. Cukier na czczo zaws
1
odpowiedzi
Jaki może być powód spadku cukru godzinę po śniadaniu do wartości poniżej 70 ?. Cukier na czczo zawsze poniżej 100 i nigdy nie miałem powyżej 200. Te szybkie spadki tylko do południa, później po obiedzie już ich nie ma. Z leków biorę tylko propranolol 20 mg na dobę na nadciśnienie.
Dzień dobry.
Niewykluczone że ma Pan reaktywne hipoglikemie. Należy zwrócić uwagę na charakter posiłków , czy rano są bardziej słodkie lekkostrawne o wysokim indeksie glikemicznym a popołudniu ciężkostrawne ? z większą zawartością tłuszczu i białka . Jeżeli tak się dzieje trzeba na śniadanie włączyć posiłki o niższym indeksie glikemicznym.
Pozdrawiam serdecznie.
Niewykluczone że ma Pan reaktywne hipoglikemie. Należy zwrócić uwagę na charakter posiłków , czy rano są bardziej słodkie lekkostrawne o wysokim indeksie glikemicznym a popołudniu ciężkostrawne ? z większą zawartością tłuszczu i białka . Jeżeli tak się dzieje trzeba na śniadanie włączyć posiłki o niższym indeksie glikemicznym.
Pozdrawiam serdecznie.
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.