Jaki może być powód spadku cukru godzinę po śniadaniu do wartości poniżej 70 ?. Cukier na czczo zaws

1 odpowiedzi
Jaki może być powód spadku cukru godzinę po śniadaniu do wartości poniżej 70 ?. Cukier na czczo zawsze poniżej 100 i nigdy nie miałem powyżej 200. Te szybkie spadki tylko do południa, później po obiedzie już ich nie ma. Z leków biorę tylko propranolol 20 mg na dobę na nadciśnienie.
Dzień dobry.
Niewykluczone że ma Pan reaktywne hipoglikemie. Należy zwrócić uwagę na charakter posiłków , czy rano są bardziej słodkie lekkostrawne o wysokim indeksie glikemicznym a popołudniu ciężkostrawne ? z większą zawartością tłuszczu i białka . Jeżeli tak się dzieje trzeba na śniadanie włączyć posiłki o niższym indeksie glikemicznym.
Pozdrawiam serdecznie.

Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online

Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.

Pokaż specjalistów Jak to działa?

Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie

  • Twoje pytanie zostanie opublikowane anonimowo.
  • Pamiętaj, by zadać jedno konkretne pytanie, opisując problem zwięźle.
  • Pytanie trafi do specjalistów korzystających z serwisu, nie do konkretnego lekarza.
  • Pamiętaj, że zadanie pytania nie zastąpi konsultacji z lekarzem czy specjalistą.
  • Miejsce to nie służy do uzyskania diagnozy czy potwierdzenia tej już wystawionej przez lekarza. W tym celu umów się na wizytę do lekarza.
  • Z troski o Wasze zdrowie nie publikujemy informacji o dawkowaniu leków.

Ta wartość jest zbyt krótka. Powinna mieć __LIMIT__ lub więcej znaków.


Wybierz specjalizację lekarza, do którego chcesz skierować pytanie
Użyjemy go tylko do powiadomienia Cię o odpowiedzi lekarza. Nie będzie widoczny publicznie.
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.