Jestem kobietą 35 lat po dwóch ciążach i odkąd pamietam mam skłonności do zaparć. Od dłuższego czasu
1
odpowiedzi
Jestem kobietą 35 lat po dwóch ciążach i odkąd pamietam mam skłonności do zaparć. Od dłuższego czasu staram się zdrowo odżywiać. Jem płatki owsiane, kasze i inne produkty zawierające błonnik, owoce i pije dwa litry płynów dziennie ale dalej miewam tendencje do zaparć. Czy to taka moja uroda czy coś mi może dolegać. Poza tym swoje zdrowie oceniam dobrze (miałam kiedyś polipy w nosie ale przeszłam zabieg laryngologiczny). Ostatnio podejrzewam początki zylakow ale wkrótce to skonsultuje u lekarza. Moja matka je ma to i ja genetycznie mogę mieć ale to chyba nie ma związku z zaparciami?
Dzień dobry.
Proponuję zwiększyć ilość surowych warzyw z domieszką oleju. Nie polecam marchwi, może nasilić zaparcia. Wśród warzyw duże ilości sałaty , pomidorów , surowej kapusty .
Pozdrawiam serdecznie.
Proponuję zwiększyć ilość surowych warzyw z domieszką oleju. Nie polecam marchwi, może nasilić zaparcia. Wśród warzyw duże ilości sałaty , pomidorów , surowej kapusty .
Pozdrawiam serdecznie.
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.