W maju zmienilam nawyki zywieniowe zaczelam jesc pieczywo razowe wiecej wsrzyw owocow wykluczylam z
3
odpowiedzi
W maju zmienilam nawyki zywieniowe zaczelam jesc pieczywo razowe wiecej wsrzyw owocow wykluczylam z diety cukier,zaczelam jesc "zdrowo"wszystko bylo ok dopoki nie zaczelam miec silnych atakow bolowych (1 w maju a 2 w czerwcu).Zdiagnozowano u mnie kamice zolciowa i wyszly mi bardzo zle proby watrobowe (wyniki 3 cyfrowe) wiec przeszlam na diete lekkostrawna gotowany kurczak bialy ryz itp.Bole ustaly a proby watrobowe juz prawie mieszcza sie w normie (zazywalam PROURSAN).Nie dawno stwierdzono u mnie insulinoopornosc i spadek "dobrego" cholesterolu (wynik 24) i dostalam zalecenie jesc produlty o niskim indeksie glikemicznym,czytalam jakie to produkty i teraz szczerze mowiac juz niewiem co mam jesc zeby poziom cholesterolu dobrego sie podniosl,nie pogarszac insulinoopornosc zarazem chudnac i zeby nie miec atakow bolowych ze strony woreczka????????
Witam Serdecznie!
Myślę, że najlepszym rozwiazaniem byłaby konsultacja i analiza dotychczasowej diety. Musi to być specjalistyczna porada z analizą wyników badań laboratoryjnych a także dokładnym wywiadem.
Zapraszam na konsultacje-postaram się pomóc.
Myślę, że najlepszym rozwiazaniem byłaby konsultacja i analiza dotychczasowej diety. Musi to być specjalistyczna porada z analizą wyników badań laboratoryjnych a także dokładnym wywiadem.
Zapraszam na konsultacje-postaram się pomóc.
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?
Można odpowiednio dobrac produkty, aby nie podnosiły raptownie poziomu glukozy, a tym samym sprzyjały spadkowi trójglicerydów i skutkowały obniżeniem stężenia cholesterolu, ale na łamach portalu nie ma mozliwości zalecic odp diety. Metodą pogłębionego wywiadu, analizy wyników laboratoryjnych oraz Pani samopoczucia pomogę w dążeniu do celu pozdrawiam serdecznie
Proszę zachować składniki diety lekkostrawnej, często bywa tak, ze część produktów pacjent toleruje lepiej inne gorzej np. pieczywo graham będzie lepsze niż pełnoziarniste, jeżeli produkty jasne np ryż to nie rozgotowane, jeśli pieczywo jasne to nie z dżemem a z produktami obniżającymi indeks, z ograniczeniem substancji z wysokim Ig, skupić się na zdrowych olejach, które wspomogą podnoszenie "dobrego" cholesterolu, włączyć aktywność fizyczną, w razie potrzeby głębszej diagnostyki zapraszam do konsultacji.
Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.