Witam, czy sos sojowy "TaoTao" którego skład to: "nasiona soi (26%), woda, sól, mąka pszenna, cukier
3
odpowiedzi
Witam, czy sos sojowy "TaoTao" którego skład to: "nasiona soi (26%), woda, sól, mąka pszenna, cukier", będzie korzystnie wpływał na zdrowie i przewód pokarmowy, czy nie?
Dzień dobry, to pytanie jest dość ogólne, np. gdyby Pacjent miał Nieswoiste Zapalenia Jelit, to raczej jakiekolwiek produkty z cukrem będą kwestią do wyeliminowania. Ilość użytego sosu sojowego raczej do dużych nie należy, zatem w przypadku zdrowego Pacjenta nie ma powodu do obaw (proces produkcji sosu sojowego polega na fermentacji nasion soi, pszenicy i soli oraz pleśni, więc jest to prawidłowy skład takiego sosu). Produkt bez cukru to np. Bezglutenowy Kikoman. Pozdrawiam serdecznie
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?
Pytanie jest niesprecyzowane i ciężko jednoznacznie odpowiedzieć. Dla osoby zdrowej bez żadnych jednostek chorobowych, taki sos nie będzie powodował dolegliwości, a tym bardziej szkodził. Sprawa wygląda troszkę inaczej przy schorzeniach.
Sos sojowy zawiera ogromne ilości dodanej soli, dlatego powinien być traktowany jako produkt rekreacyjny.
Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.