Witam. Konczy mi się 1 trymestr ciazy i boje sie toksoplazmozy. Chciałam się dowiedzieć w jakiej tem

1 odpowiedzi
Witam. Konczy mi się 1 trymestr ciazy i boje sie toksoplazmozy. Chciałam się dowiedzieć w jakiej temp gotowania np gina occysty i jaki powinien być czas? Np jeśli gotuje mieso jest jeszcze twarde ale gotuje się pol godz tzn ze nie grozi juz zarazenie toksoplazmoza?
Nie ma takich danych o które Pani prosi. Wg wytycznych, przygotowywane mięso do spożycia dla kobiety w ciąży, ma być poddane obróbce termicznej. Więc należy rozumieć że im dłużej tym lepiej. Po prostu.
Pozdrawiam

Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online

Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.

Pokaż specjalistów Jak to działa?

Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie

  • Twoje pytanie zostanie opublikowane anonimowo.
  • Pamiętaj, by zadać jedno konkretne pytanie, opisując problem zwięźle.
  • Pytanie trafi do specjalistów korzystających z serwisu, nie do konkretnego lekarza.
  • Pamiętaj, że zadanie pytania nie zastąpi konsultacji z lekarzem czy specjalistą.
  • Miejsce to nie służy do uzyskania diagnozy czy potwierdzenia tej już wystawionej przez lekarza. W tym celu umów się na wizytę do lekarza.
  • Z troski o Wasze zdrowie nie publikujemy informacji o dawkowaniu leków.

Ta wartość jest zbyt krótka. Powinna mieć __LIMIT__ lub więcej znaków.


Wybierz specjalizację lekarza, do którego chcesz skierować pytanie
Użyjemy go tylko do powiadomienia Cię o odpowiedzi lekarza. Nie będzie widoczny publicznie.
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.