Witam. Konczy mi się 1 trymestr ciazy i boje sie toksoplazmozy. Chciałam się dowiedzieć w jakiej tem
1
odpowiedzi
Witam. Konczy mi się 1 trymestr ciazy i boje sie toksoplazmozy. Chciałam się dowiedzieć w jakiej temp gotowania np gina occysty i jaki powinien być czas? Np jeśli gotuje mieso jest jeszcze twarde ale gotuje się pol godz tzn ze nie grozi juz zarazenie toksoplazmoza?
Nie ma takich danych o które Pani prosi. Wg wytycznych, przygotowywane mięso do spożycia dla kobiety w ciąży, ma być poddane obróbce termicznej. Więc należy rozumieć że im dłużej tym lepiej. Po prostu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Uzyskaj odpowiedzi dzięki konsultacji online
Jeśli potrzebujesz specjalistycznej porady, umów konsultację online. Otrzymasz wszystkie odpowiedzi bez wychodzenia z domu.
Pokaż specjalistów Jak to działa?Wciąż szukasz odpowiedzi? Zadaj nowe pytanie
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.