Moje doświadczenie
Jestem absolwentką Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na Wydziale Technologii Żywności i Żywienia Człowieka. Studia inżynierskie ukończyłam ze specjalnością żywienie człowieka i nauki konsumenckie, natomiast studnia magisterskie na tej samej uczelni ukończyłam ze specjalnością technologia i ocena żywności.
Od 5 lat pracuję jako dietetyk. Doświadczenie zdobywałam w kilku placówkach w Warszawie, aktualnie w mojej własnej firmie NutriStrefa. Przez 3 lata prowadziłam także własny gabinet Naturhouse w Łomiankach.
Specjalizuję się w indywidualnych dietach niskoenergetycznych i dietoterapii w różnych stanach chorobowych. Pomagam osobom walczących z nadwagą, otyłością, problemami hormonalnymi (zwłaszcza z chorobami tarczycy).
W czasie mojej praktyki zawodowej odchudziłam trwale wielu pacjentów, a także pomogłam w poprawie wyników badań. We współpracy z Pacjentem, za cel stawiam sobie reedukację żywieniową i wdrożenie zasad zdrowego żywienia na całe życie. Motywuję do działania i wspieram w osiągnięciu upragnionego celu, a także wyprowadzam z diety tak by uniknąć efektu jo-jo.
Jestem członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, aktywnie uczestniczę w kursach i konferencjach naukowych poświęconych tematyce odżywiania m.in. z zakresu diagnostyki chorób w poradnictwie dietetycznym i żywieniowym, a także z zakresu diet coachingu. Ciągle doskonalę moje umiejętności, by w jak najlepszy sposób pomagać moim Pacjentom. Dietetyka i żywienie są moją pasją.
Adres
Pacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)
Przygotuj się 10 minut przed konsultacją. Upewnij się, że Twój telefon lub komputer jest naładowany. W przypadku wideokonsultacji sprawdź połączenie internetowe oraz ustawienia mikrofonu i kamery. Możesz również przygotować swoją dokumentację medyczną (np. wyniki badań).
Cennik
Brak informacji o usługach i cenach
Ten lekarz nie dodał jeszcze informacji o usługach i cenach.
3 opinie pacjentów
Ogólna ocena
Sortuj opinie według
Małgorzata
Witam, chciałabym polecić Panią Karolinę przy wyborze profesjonalnego dietetyka.
Pani Karolina posiada duza wiedzę, chętnie udziela odpowiedzi, pozostaje w stałym kontakcie z pacjentem. Zawsze można liczyć na wskazówki i porady. Po zatym Pani Karolina jest osoba miła i przyjazna a to naprawdę pomaga. My walczymy o potomstwo...walka dopiero rozpoczeta ale wszystko jest na dobrej drodze.Pozdrawiam
Beata
Przez kilka lat walczyłam z nadwagą, bezskutecznie. Od czterech miesięcy pracuję nad swoją wagą razem z Panią Karoliną i przyznam szczerze, że po raz pierwszy wiem że osiągnę swój cel. Gubię kilogramy, dieta została dopasowana do moich potrzeb zarówno czasowych jak i smakowych, w ogóle nie odczuwam tego, że się odchudzam. Pani Karolina jest sympatyczną osobą, która poza ugruntowaną wiedzą dotyczącą samego odżywiania potrafi ukierunkować sposób myślenia i pozytywnie nastawić do osiągnięcia celu małymi krokami. Jestem zadowolona z efektów i współpracy dlatego polecam Panią Karolinę.
Marcin
Bardzo profesjonalna obsługa przez Panią Karolinę polecam każdemu kto ma potrzebę konsultacji z dietetykiem. Dieta, którą otrzymałem pozwoliła mi osiągnąć mój cel i zredukować niechciane kilogramy. Poza tym, że dieta została odpowiednio dopasowana do moich problemów, to również była smaczna i urozmaicona. Pani Karolina ma indywidualne podejście do pacjenta. Nie było najmniejszego problemu, abym mógł zadawać dodatkowe pytania poza wizytą, zawsze uzyskałem konkretną odpowiedź. Gorąco polecam każdemu kto ma potrzebę współpracy z osobą kompetentną w dziedzinie dietetyki.
Odpowiedzi na pytania
65 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl
Czy to prawda, że nie należy jeść importowanych pomidorów, cytrusów, kiwi, bananów?
Czy można, dla zdrowia, włączać do surówek liście od rzodkiewek?
Jestem kobietą 70+ z lekką nadwagą. Czy dobrze robię jedząc sporo chudego białego sera i chudych twarogów?
Witam serdecznie! Zawsze zalecam moim pacjentom jadanie owoców i warzyw sezonowych. Zima zdecydowanie nie jest czasem, w którym rosną pomidory w Polsce. W tym czasie zalecam spożywanie np. przecierów pomidorowych zamiast pomidorów importowanych. W ziemie najlepiej wybierać warzywa korzeniowe, cebulowe, strączkowe i kapustne. Owoce importowane są pryskane silnymi substancjami grzybobójczymi i bakteriobójczymi, by mogły przetrwać długą podróż. Bardzo ważne jest dokładne ich umycie za pomocą gąbki przed spożyciem. Dlatego w tej kwestii też zalecam jedzenie naszych polskich owoców np. jabłek lub gruszek, a także owoców z mrożonek.
Oczywiście, że można włączyć liście rzodkiewek do swojej diety. Nadają się świetnie do urozmaicania surówek i sałatek warzywnych.
Bardzo dobrze, że wybiera Pani chude produkty nabiałowe. To bardzo ważne w codziennej diecie. Wszystkie produkty powinny być odpowiednio zbilansowane. Nie wiem jaka jest to dokładnie ilość jaką Pani spożywa. Zapraszam na konsultację do mojego gabinetu. Będę w stanie więcej pomóc.
Pozdrawiam.
Czy waga 54,9 kg przy wzroście 167 jest prawidłowa ? chodzi mi dokładnie o nadwage , niedowage lub wage prawidlowa
Witam serdecznie. Zgodnie z BMI Pani waga jest prawidłowa do wzrostu. Pani BMI wynosi 19,69 co oznacza wagę zdrową. Natomiast BMI nie jest dokładnym wskaźnikiem. Zapraszam do mojego gabinetu, gdzie możne skorzystać z pomiaru składu ciała metodą bioimpedancji. Pozdrawiam.
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.