Moje doświadczenie

Jestem dyplomowanym dietetykiem. Swoją wiedzę zdobywałam na Śląskim Uniwersytecie Medycznym w Katowicach. Do pracy w zawodzie przygotowywałam się odbywając szereg praktyk w szpitalach, poradniach dietetycznych, domach opieki, placówkach żywienia zbiorowego. Aby w dalszym ciągu móc poszerzać swoją wiedzę biorę udział w konferencjach oraz szkoleniach dotyczących zdrowego żywienia. Dietetyka jest stosunkowo nowym kierunkiem, jednak bardzo szybko się rozwija, dlatego nie należy bazować tylko na informacjach zdobytych przed kilkoma laty.

Dietetyka jest moją pasją, którą staram się rozwijać każdego dnia. Poprzez zamiłowanie do aktywności fizycznej szczególnie interesuje mnie żywienie w sporcie. Poprzednia, prawie dwuletnia praca w zawodzie pozwoliła mi rozwinąć wiedzę dotyczącą diet redukcyjnych, zdobywać doświadczenie w kontakcie z pacjentem oraz umiejętność indywidualnego podejścia do każdego z nich. Od ponad roku prowadzę własny gabinet dietetyczny.

Zapraszam do odwiedzenia mojej strony internetowej www.dietawformie.pl
więcej

Usługi i ceny

Ceny dotyczą wizyt prywatnych.

Konsultacja dietetyczna


Analiza składu ciała


Dieta dla dzieci


Dieta dla kobiet w ciąży


Dieta dla sportowców

Od 120 zł

+ 8 usług

W jaki sposób ustalane są ceny?

Opinie pojawią się wkrótce

Napisz pierwszą opinię

Jesteś już po wizycie u mgr Agnieszka Toborek? Daj znać, co myślisz. Inni pacjenci będą wdzięczni za pomoc w wyborze najlepszego specjalisty.

Dodaj swoją opinię

Odpowiedzi na pytania

6 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl

Pytanie dotyczące zespół jelita drażliwego

Witam mam pytanie czy przy zespole jelitach drażliwego można jeść chleb na maślance czy lepiej zmienić na ciemne pieczywo pozdrawiam

Witam, jeżeli ma Pan/Pani zespół jelita drażliwego o postaci bólowo-wzdeciowej i/lub biegunkowej zaleca się zmniejszenie w diecie produktów zawierających laktazę, czyli m.in maślankę oraz błonnika, więc w tym przypadku lepsze będzie pieczywo ciemne na przemian z jasnym w zależności od samopoczucia. Natomiast w przypadku postaci zaparciowej zaleca się zwiększenie błonnika, czyli tutaj odpowiednie będzie pieczywo ciemne, ale jeżeli nie odczuwa Pan/Pani nieprzyjemnych objawów po spożyciu chleba na maślance, również można go spożywać na przemian z ciemnymi pieczywem. Proszę się obserwować.
Pozdrawiam

mgr Agnieszka Toborek

Jak poradzić sobie z nocnym jedzeniem? Walczę z tym od lat niestety na razie przegrywam

Witam, takie nocne podjadanie może być spowodowane zbyt małym spożyciem posiłków w ciągu dnia oraz brakiem ich regularności. Proszę pomyśleć o swoim rytmie dobowym, ponieważ wstając rano i wykonując czynności zawodowe, bądź obowiązki domowe przez cały dzień organizm potrzebuje odpoczynku w postaci przynajmniej 6 nieprzerwanych godzin snu w nocy. Do godziny od momentu pobudki powinno być spożyte śniadanie i od tego czasu należy zaplanować kolejne posiłki co 3-4 godziny bez podjadania. Ostatni posiłek należy spożyć na 2,5-3 godzin przed pójściem spać.
Pozdrawiam

mgr Agnieszka Toborek
Zobacz wszystkie odpowiedzi

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.