Moje doświadczenie
Adres
Pacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)
Konsultacja dietetyczna • Od 200 zł
Analiza składu ciała i kosultacja dietetyczna • Od 200 zł
Analiza stanu odżywienia • Od 150 zł +10 więcej
Czy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?
Pokaż innych dietetyków w pobliżu9 opinii pacjentów
Ogólna ocena
Sortuj opinie według
Tomasz
Polecam badanie Volla u p.Banaszczuk, każdemu kto nie może się doszukać przyczyn swoich dolegliwości lub tym, którym medycyna akademicka postawiła diagnozę choroba nieuleczalna lub przewlekła. Pani Grażyna to osoba życzliwa i rzeczowa.
Badanie wykonane jest bardzo starannie, a pacjent może liczyć na dużą wyrozumiałość :) Pozdrawiam serdecznie
Renata
Bardzo profesjonalne i indywidualne podejście do swej pracy, widać, że Pani Grażyna posiada dużą wiedzę i doświadczenie w wielu dziedzinach, dzięki którym mogła mi pomóc wrócić do stabilnego stanu zdrowia oraz prowadzić o wiele zdrowszy tryb życia przy problemach z chorobą Hashimoto. Podoba mi się, że w przeciwieństwie do innych, postępuje zgodnie z myślą medycyny holistycznej. Jest osobą ciepłą, otwartą i rzeczową. Podczas wizyty u niej nie czułam się skrępowana, wręcz nawet wizyta ta wpłynęła dobrze na moje samopoczucie. Bardzo dziękuję za pomoc.
Pacjent
Osoba godna polecenia, badanie bardzo dobrze wykonane dieta dobrana do mojego schorzenia, atmosfera sympatyczna. Pełen profesjonalizm.
Małgorzata Jablońska
Pani magister posiada ogromną wiedzę. Podczas wizyty skorygowała moją dietę w związku z moją chorobą autoimmunologiczną, po wykonaniu testów wiem jakich produktów muszę unikać, poniważ ich nie toleruję.
Katia
Dobrze dobrany plan diety i porady podczas konsultacji pomogły mi schudnąć i utrzymać wagę na zadowalającym mnie poziomie. Dziękuję Pani Grażynie, choć wiem, że jest to również zasługa mojej determinacji.
Anna Niedźwiecka
Pani Grażyna jest profesjonalnym dietetykiem i naturoterapeutą. Solidność i uczciwość jest jej marką. Świetna w leczeniu boreliozy. Doceniam Panią Grażynę za ciągły rozwój.
Odpowiedzi na pytania
4 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl
Dobry wieczór. Od 4 lat mam diagnozę Zespołu jelita drażliwego, postać biegunkowa. Niestety do tej pory nie wiem, co mi szkodzi i co powinnam jeść i w jakich. Dodatkowe problemy, to usunięty pęcherzyk żółciowy oraz nietolerancje (produkty mleczne, banany, guma guar, kofeina). Odstawiłam produkty mleczne, glutenowe i ograniczyłam cukier. Przymierzałam się do diety FODMAP, ale nietolerancje utrudniają sprawę i zostaje niewiele produktów. Czy da się z tym coś zrobić? Pozdrawiam.
Witam
Może być wiele przyczyn tzw zespołu wrażliwego jelita.
1 dyzbioza jelitowa dobrze wykonać badanie kału i jeżeli tak się zdarzy że będzie za dużo bakterii protolitycznych może być kłopot z ph żołądka.
2Niewłasciwe połączenie pokarmów
rozdzielmy produkty tzn Jedzmy produkty białkowe z warzywami ale uwaga warzywa korzeniowe jemy z produktami skrobiowymi.
Jeżeli planujemy jeść posiłek białkowy to proszę wypić wodę z cytryną lub octem jabłkowym lub nalewkę z mięty.
owoce jemy na pusty żołądek i dopiero po godz możemy zjeść inny posiłek
jeżeli jemy posiłek białkowy to musimy odczekać min 3 godz bo białko dłużej sięe trawi
jeżeli jemy kaszę i skrobiowe to czekamy 2 godz.
3 innym powodem mogą być nietolerancje pokarmowe i proszę wykonać testy IgA i IgG
mogą być również nietolerancje FODMAP i trzeba wykonać testy wodorowe i metanowe.
Oczywiście nie musi pani robić wszystkiego na raz .Ja proponuję zacząć od diety bez glutenowej bez cukrowej i bez mlecznej ,rozdzielić posiłki...pamiętać aby posiłki były jedzone w spokoju, unikać stresu poświęcić więcej czasu na relaks.Mam nadzieję że chociaż trochę spełniłam Pani oczekiwaniaPozdrawiam
Czy spożywanie jedynie posiłków niepodgrzanych (w temperaturze pokojowej) tj. sałatki, kanapki, jogurty, owoce jest szkodliwe? Czy ciepły posiłek jest konieczny dla zdrowia?
Spożywanie jedynie posiłków niepodgrzanych nie jest wskazane. Żyjemy w takiej strefie klimatycznej, że spożywanie posiłku gotowanego jest konieczne dla naszego zdrowia. Nasz organizm w okresie jesienno-zimowym potrzebuje między innymi sycących zup na rosole; bardzo dobrze robi też naszym jelitom krupnik z jaglanką. W tym czasie stawiamy na pokarmy rozgrzewające. Nasz organizm nie zużywa energii na podgrzanie posiłku; ciepłe dania podnoszą termogenezę posiłków, a to powoduje zwiększenie metabolizmu. Ja osobiście , takiego wyłącznie zimnego odżywiania nie polecam.
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.