Moje doświadczenie

Jestem absolwentką Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie. Pierwsze doświadczenie zdobyłam w trakcie praktyk zawodowych, m.in. w Klinice Chorób Metabolicznych, Klinice Endokrynologii Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie a także Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie. Od początku studiów stale poszerzałam swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach, zarówno jako słuchacz jak i prelegent.
Pierwsze kroki mojej ścieżki zawodowej stawiałam w warszawskiej poradni dietetycznej, gdzie przez rok pomagałam pacjentom osiągnąć swój wymarzony cel. Efekt mojej pracy to ponad tysiąc przeprowadzonych konsultacji, pół tony zgubionych kilogramów i wiele uśmiechów zadowolenia. Kolejna propozycja zawodowa, spowodowała opuszczenie rodzinnego miasta i powrót do rodzimej uczelni, tym razem w charakterze pracownika dydaktycznego a nie studenta. Czas spędzony na prowadzeniu zajęć praktycznych, przekazywaniu wiedzy studentom, pracy na Oddziale Gastroenterologii i Hepatologii Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, codziennych kontaktach z pacjentami, rozmowach przy łóżkach chorych, nauczyły mnie bardzo dużo, dając jeszcze więcej satysfakcji.
Obecnie przyjmuję w klinice In Via i prywatnym gabinecie Foodly Moodly. W swojej pracy stawiam na indywidualne podejście do każdego pacjenta, w oparciu o analizę wyników badań, przeprowadzony szczegółowy wywiad zdrowotno-żywieniowy a przede wszystkim potrzeby i wymarzone cele.
Zapraszam do współpracy!
więcej

Adres

Foodly Moodly Gabinet dietetyki klinicznej
Błękitna 16, Wiązowna

W tym gabinecie nie można umawiać wizyt przez internet

Pacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)


Przyjmuję: dorosłych, dzieci w każdym wieku

Czy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?

Pokaż innych dietetyków w pobliżu

Usługi i ceny

Ceny dotyczą wizyt prywatnych.

Konsultacja dietetyczna

Od 100 zł

Konsultacja dietetyczna (pierwsza wizyta)

150 zł

Jadłospis 14-dniowy

150 zł

Jadłospis 7-dniowy

100 zł

Konsultacja dietetyczna (kolejna wizyta)

100 zł

+ 2 usługi

W jaki sposób ustalane są ceny?

Opinie pojawią się wkrótce

Napisz pierwszą opinię

Jesteś już po wizycie u mgr Agnieszka Kupczyk? Daj znać, co myślisz. Inni pacjenci będą wdzięczni za pomoc w wyborze najlepszego specjalisty.

Dodaj swoją opinię

Odpowiedzi na pytania

2 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl

Jestem po pobycie w szpitalu na oddziale endokrynologii ginekologicznej (podejrzenie nieklasycznego przerostu kory nadnerczy). Stwierdzono u mnie insulinooporność. Mam 28 lat, 160 cm wzrostu, 68 kg waga. Jem regularnie, prawie unikam słodyczy, ruszam się (biegam i jeżdżę na rowerze), a waga cały czas stoi w miejscu. Jaką dietę stosować przy insulinooporności?

Szanowna Pani,
cieszę się, że poczyniła Pani już pierwsze kroki w celu poprawy zdrowia. Dieta dla osób z insulinoopornością jest dobierana indywidualnie, pod kątem stanu zdrowia, wyników badań czy samych preferencji chorego. Natomiast chciałabym Pani pomóc i trochę rozjaśnić temat.
Dieta stosowana w insulinooporności opiera się na eliminacji produktów o wysokim indeksie i ładunku glikemicznym. Należą do nich m.in. wspomniane przez Panią słodycze, produkty z białej mąki, produkty wysokoprzetworzone, dania instant, soki owocowe czy suszone owoce. Wybieramy produkty o niskim i średnim indeksie glikemicznym, m.in. produkty pełnoziarniste, które nie zawierają w swoim składzie mąki ryżowej czy kukurydzianej (za względu na wysoki IG), gruboziarniste kasze, surowe i gotowane warzywa (lepiej al dente, ponieważ każda długotrwała obróbka termiczna będzie powodowała wzrost IG). Proszę też zwrócić uwagę, że niektóre gotowane warzywa (takie jak marchew, buraki, ziemniaki) mają bardzo wysoki IG. Owoce wybieramy z niskim IG i nie jemy ich w dużych ilościach. Staramy się je łączyć z np. jogurtem naturalnym, albo orzechami, ze względu na to, że takie połączenie produktów nie wywoła silnego wyrzutu insuliny jak w przypadku spożycia samych owoców. Warto do swojej diety wprowadzić gotowane i pieczone ryby, ze względu na zawartość kwasów omega-3 i ich działanie przeciwzapalne.
Regularność posiłków i odstępy między nimi są bardzo ważne. Mniejsze posiłki spożywane co 3-4 godziny (bez podjadania w trakcie), pozwolą uniknąć dużych wyrzutów insuliny i ułatwią utrzymanie prawidłowej glikemii.
Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka Kupczyk

mgr Agnieszka Kupczyk

Czy gdy ma się uczulenie na mąkę pszenną można jeść mąkę orkiszowa

Szanowna Pani,
alergia na pszenicę dotyczy całej grupy produktów, które w swoim składzie zawierają pszenicę. Reakcja na spożycie produktów orkiszowych jest dość indywidualną kwestią. Niektóre osoby uczulone na pszenicę będą dobrze tolerowały produkty orkiszowe, natomiast znaczna część może zaobserwować negatywne objawy po jego spożyciu. Orkisz będący odmianą pszenicy, nie jest zalecaną alternatywą dla tego alergenu. Proszę również pamiętać o pozostałych produktach pszennych takich jak: kasza bulgur, kasza manna, kasza kuskus, semolina czy mąką graham.
Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka Kupczyk

mgr Agnieszka Kupczyk

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.

Najczęściej zadawane pytania