mgr inż. Aleksandra Świeżyńska

Dietetyk więcej

Gdynia 1 adres

Adres

Mgr Inż. Aleksandra Świeżyńska, dietetyk, psychodietetyk
Sojowa 35a, Dąbrowa, Gdynia

W tym gabinecie nie można umawiać wizyt przez internet

Pacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)


Przyjmuję: dorosłych, dzieci w każdym wieku

Czy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?

Pokaż innych dietetyków w pobliżu

Usługi i ceny

Ceny dotyczą wizyt prywatnych.

Popularne usługi

Konsultacja dietetyczna

Pozostałe usługi


Sojowa 35a, Gdynia

50 zł

Mgr Inż. Aleksandra Świeżyńska, dietetyk, psychodietetyk

DODATKOWE BADANIE ANTROPOMETRYCZNE NA ANALIZATORZE SKŁADU CIAŁA WRAZ Z OMÓWIENIEM OTRZYMANYCH WYNIKÓW



Sojowa 35a, Gdynia

200 zł

Mgr Inż. Aleksandra Świeżyńska, dietetyk, psychodietetyk



Sojowa 35a, Gdynia

100 zł

Mgr Inż. Aleksandra Świeżyńska, dietetyk, psychodietetyk

CZAS TRWANIA: 30-60 MINUT
OBEJMUJE:
-OMÓWIENIE DOTYCHCZAS OSIĄGNIĘTYCH EFEKTÓW
-NA ŻYCZENIE PACJENTA DODATKOWY POMIAR OBWODÓW
-PRZYGOTOWANIE DIETY NA NASTĘPNE 7 DNI
-OKREŚLENIE DALSZEGO POSTĘPOWANIA DIETETYCZNEGO



Sojowa 35a, Gdynia

100 zł

Mgr Inż. Aleksandra Świeżyńska, dietetyk, psychodietetyk

OBEJMUJE:
- KONSULTACJĘ PSYCHODIETETYCZNĄ PRZEPROWADZONY DROGĄ E-MAILOWĄ LUB SKYPE W ZALEŻNOŚCI OD PREFERENCJI PACJENTA;
- INDYWIDUALNIE DOPASOWANY DO PREFERENCJI PACJENTA JADŁOSPIS NA 7 DNI
- STAŁY KONTAKT (MAILOWY/SKYPE/TELEFONICZNY) ORAZ PORADNICTWO ŻYWIENIOWE



Sojowa 35a, Gdynia

100 zł

Mgr Inż. Aleksandra Świeżyńska, dietetyk, psychodietetyk

SZKOLENIA, WARSZTATY, EDUKACJA ŻYWIENIOWA – INDYWIDUALNA WYCENA



Sojowa 35a, Gdynia

100 zł

Mgr Inż. Aleksandra Świeżyńska, dietetyk, psychodietetyk

SZKOLENIA, WARSZTATY, EDUKACJA ŻYWIENIOWA – INDYWIDUALNA WYCENA

Za ceny i informacje związane z cenami odpowiadają specjaliści lub placówki. ZnanyLekarz nie ma wpływu na ceny i nie odpowiada za ich określanie.

Moje doświadczenie

Ukończyłam studia inżynierskie na kierunku Towaroznawstwo i Zarządzanie Jakością na Akademii Morskiej w Gdyni, a magisterskie na kierunku Usługi Żywieniowe i Dietetyka, na Uniwersytecie Morskim w Gdyni. Studiuję również podyplomowo Psychodietetykę na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym SWPS w Sopocie.
Dobre samopoczucie i poprawa jakości życia moich pacjentów jest dla mnie priorytetem, dlatego komponuję jadłospisy w taki sposób, aby okres współpracy nie był typowym „byciem na diecie”, a przyjemnym sposobem na trwałą zmianę stylu odżywiania. Przeprowadzam szczegółowy wywiad dotyczący żywienia, oczekiwań i kierunku, w którym pragnie zmierzać pacjent. Edukuję i wyjaśniam wszystkie pojawiające się niejasności, gdyż wierzę, że samoświadomość i wiedza jest kluczem do sukcesu.

Ukończone kursy:

PSYCHODIETETYKA, czas trwania kursu:50h; nr certyfikatu: 26363, zorganizowany przez Akademia Dietetycznie Poprawni – Placówka Kształcenia Ustawicznego; Warszawa, 13 grudnia 2017r

DIETETYKA SPORTOWA, kurs prowadzony przez mgr Damiana Parola; Gdynia, 29.04.2017r

DIETETYKA KLINICZNA, czas trwania kursu:50h; nr certyfikatu:29306, zorganizowany przez Akademia Dietetycznie Poprawni – Placówka Kształcenia Ustawicznego; Warszawa, 12.02.2018r

„Terapia dziecka z autyzmem”, nr certyfikatu 210/2018, zorganizowany przez Centrum Rozwoju Personalnego we Wrocławiu; Wrocław, 12.02.2018r


Ukończone szkolenia:

„Dietoterapia w autyzmie i ADHD – studium przypadku”, prowadzonym przez Zuzannę Łukaszewicz oraz Katarzynę Drews-Raczewską w ramach cyklu szkoleń Instytutu Edukacji Żywieniowej, 21.08.2017r

„Praktyczne zalecenia żywieniowe w chorobach tarczycy”, prowadzonym przez dietetyk Paulinę Ihnatowicz w ramach III edycji Rajdu Nowoczesnej dietetyki, 21.11.2017r

III Rajd Nowoczesnej Dietetyki – „Zespół jelita drażliwego – diagnostyka i dietoterapia”, prowadzonym przez dietetyk Zuzannę Łukaszewicz oraz Darię Rządkowską w ramach III edycji Rajdu Nowoczesnej Dietetyki; 22.11.2017r

III Rajd Nowoczesnej Dietetyki – „immunożywienie osób aktywnych fizycznie”, prowadzonym przez dietetyka Bartłomieja Pomorskiego w ramach III edycji Rajdu Nowoczesnej Dietetyki; 23.11.2017r

III Rajd Nowoczesnej Dietetyki – „Diagnostyka w chorobie Hashimoto”, prowadonym przez dietetyk Monikę Gackowską w ramach III edycji Rajdu Nowoczesnej Dietetyki; 24.11.2017r

„Algi morskie w codziennym jadłospisie każdego pacjenta” przeprowadzonym przez dietetyk Hannę Stolińską-Fiedorowicz w ramach III edycji Nowoczesnej Dietetyki; 07.12.2017r

„Problemy żywieniowe seniorów. Interakcje leków z żywnością”, który przeprowadziły mgr inż. Magdalena Siuba-Strzelińska, mgr inż. Iwona Sajór oraz mgr inż. SylwiaGugała-Mirosz; 11.01.2018r

„Jelita jako centrum naszej odporności”, lekarz, ekspert ds. mikrobioty Oskar Kaczmarek; Gdańsk 21.01.2018r

„Zaburzenia kompulsywne na talerzu – psychodietetyka jako narzędzie pracy z pacjentem”, prowadzonym przez dietetyk Aleksandrę Ulatowską w ramach IV Rajdu Nowoczesnej Dietetyki; 21.05.2018r

„Od pasji do własnej firmy – jak zacząć zarabiać na dietetyce”, prowadzonym przez dietetyk Magdalenę Hajkiewicz w ramach IV Rajdu Nowoczesnej Dietetyki; 22.05.2018r

„Dieta ketogeniczna w sportach wytrzymałościowych pod lupą Evidence Based Nutrition”, prowadzonym przez dietetyka Bartłomieja Pomorskiego w ramach IV Rajdu Nowoczesnej Dietetyki; 24.05.2018r

„Nieswoiste choroby zapalne jelit – współpraca dietetyka z pacjentem”, prowadzonym przez dietetyk Darię Rządkowską w ramach IV Rajdu Nowoczesnej Dietetyki; 23.05.2018r

„RODO w gabinecie dietetyka – praktyczne podejście do nowych przepisów unijnych”, prowadzonym przez prawnika Pawła Kaźmierczyka w ramach IV Rajdu Nowoczesnej Dietetyki; 25.05.2018r

„Dialog motywujący jako technika pracy dietetyka z pacjentem”, zorganizowanym przez Kcalmar.pro; Lublin 22.10.2018r

„Jelita kontra depresja” organizowany przez Kcalmar.pro; Lublin, 23.10.2018r

„Insulinooporność – od zespołu metabolicznego do chorób układu krążenia”, zorganizowanym przez Kcalmar.pro; Lublin, 24.10.2018r

„Dietetyka sportowa – obalamy mity i magiczne teorie”, zorganizowanym przez Kcalmar.pro; Lublin 25.10.2018r

„Rola żywienia w zaburzeniach funkcji seksualnych”, zorganizowanym przez Kcalmar.pro; Lubli, 26.10.2018r

„Clinical Nutrition”, certificate of completion, organizowany przez Premium Sport Academy; Poznań, 8.12.2018r

„Od jelita do zdrowia. Jak stosować probiotyki i diety eliminacyjne – ujęcie praktyczne”, organizowanym przez Centrum Medyczne Vitaimmun; Białystok, 12.01.2019r

„Czym jest SIBO? Jak go zdiagnozować, leczyć i zapobiegać nawrotom?”, Dietomedica; Warszawa, 27.02.2019r

„Dietetyk vs. Alergia pokarmowa u dzieci”, prowadzonym przez Ninę Wojtyrę w ramach I cyklu szkoleń Instytutu Edukacji Żywienia; 19.03.2019r

„Choroba Leśniowskiego-Crohna – jak skutecznie wprowadzać w remisję choroby?”, Dietomedica; Warszawa, 27.03.2019r

„Kompleksowe podejście do pacjenta z insulinoopornością i innymi endokrynopatiami”, prowadzonym przez Małgorzatę Słomę w ramach I cyklu szkoleń Instytutu Edukacji Żywieniowej; 16.04.2019r



Udział w konferencjach:

„Choroby autoimmunizacyjne i alergie towarzyszące”, I Konferencja Medyczna w Gdyni; Gdynia, 7.04.2018r

„Żywienie bez granic”, udział w Międzynarodowej Konferencji Naukowej; Warszawa, 19.05.2018r

„Spektrum autyzmu nowe kierunki pomocy”, organizator: Pracownia Psychoedukacji i Terapii Agnieszka Wróbel, Niepubliczna Placówka Kształcenia Ustawicznego Bielsko-Biała; Warszawa, 16 czerwca 2018r

„Nowości w leczeniu antybakteryjnym, przeciwzapalnym i regeneracyjnym w przewlekłej boreliozie i autyzmie”; Warszawa, 17.06.2018r
„Żywienie w chorobach autoimmunizacyjnych. Między koncepcjami patofizjologicznymi a Evidence-Based Nutrition”, konferencja naukowa; Gdańsk, 17.03.2018r
„XI warszawskie dni nauki o żywieniu człowieka – diety XXI wyzwaniem dla dietetyków, lekarzy oraz technologów żywności”, konferencja naukowa; Warszawa, 10.04.2019r

„II Warszawski Dzień Dietetyki Klinicznej”, konferencja naukowa; Warszawa, 11.04.2019r

„Choroby autoimmunizacyjne i alergie towarzyszące”, II Konferencja Medyczna w Gdyni; Gdynia, 11.05.2019r





Zakres mojej praktyki dietetycznej obejmuje:
-opieka nad pacjentami z niedowagą/otyłością
-dietoterapię osób cierpiących na choroby autoimmunologiczne, tj. Hashimoto, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, chorobę Leśniowskiego-Crohna
-cukrzycę i problemy z gospodarką węglowodanową
-miażdżycę i nadciśnienie tętnicze
-opiekę nad pacjentami z zaburzeniami odżywiania: anoreksja, bulimia, ortorekcja, zespół nocnego jedzenia (NES), zespół napadowego objadania się (BED),
-dietoterapię przy PCOS, Insulinooporności
-alergie i nietolerancje pokarmowe
-diety wegańskie, wegetariańskie
-pracę z dziećmi cierpiącymi na otyłość, zaburzenia odżywiania, neofobię żywieniową, współpracuję z dziećmi zmagającymi się z ADHD, ASD, ZD, MPD,
-edukację żywieniową, szkolenia, kursy, warsztaty
więcej

Opinie pojawią się wkrótce

Napisz pierwszą opinię

Jesteś już po wizycie u mgr inż. Aleksandra Świeżyńska? Daj znać, co myślisz. Inni pacjenci będą wdzięczni za pomoc w wyborze najlepszego specjalisty.

Dodaj swoją opinię

Najczęściej zadawane pytania