Moje doświadczenie

Dietetyka to moja pasja, a swoje zamiłowanie do żywienia wykorzystuję w pracy zawodowej. Jestem właścicielem „Wrocławskiej Poradni Dietetycznej” oraz pracownikiem Zakładu Dietetyki Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu, a także współautorem licznych publikacji naukowych z zakresu dietetyki i dietetyki klinicznej. Wiedzę i doświadczenie zdobywałam również uczestnicząc w licznych konferencjach naukowych, kursach i szkoleniach z zakresu żywienia dzieci i dorosłych.
​Ponadto, jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Dietetyki i Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Przeczytaj więcej opinii na DietDoctor.pl: Wrocławska Poradnia Dietetyczna
więcej

Adres

Wrocławska Poradnia Dietetyczna Przychodnia Olimpiamed
Marca Polo 21, Psie Pole, Wrocław

W tym gabinecie nie można umawiać wizyt przez internet

Pacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)


Przyjmuję: dorosłych, dzieci w każdym wieku

Czy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?

Pokaż innych dietetyków w pobliżu

Usługi i ceny

Ceny dotyczą wizyt prywatnych.

Konsultacja dietetyczna

150 zł

Analiza składu ciała


Konsultacja dietetyczna (kolejna wizyta)

Od 50 zł

W jaki sposób ustalane są ceny?

3 opinie pacjentów

Ogólna ocena

Trzymamy rękę na pulsie Sprawdzamy wszystkie opinie. Specjaliści nie mogą płacić za modyfikowanie lub usuwanie opinii. Dowiedz się więcej
W

wmarkowski1986

Lokalizacja: Wrocławska Poradnia Dietetyczna Przychodnia Olimpiamed konsultacje dietetyczne

Pełny profesjonalizm, wizyta przebiegła w przyjaznej atmosferze. Podczas pierwszej konsultacji, z Panią Anną szczegółowo omówiliśmy moje nawyki żywieniowe tak aby dobrać odpowiedni profil diety (jestem po skomplikowanym zabiegu kardiochirurgicznym). Polecam wszystkim, którzy szukają fachowej porady.

dr Anna Mandecka

Bardzo dziękuję za pozytywną opinię :-)

B

bozena.

Weryfikacja wizyty
Lokalizacja: Wrocławska Poradnia Dietetyczna Przychodnia Olimpiamed duża otyłość

Bardzo miła i uprzejma ,konkretna panijestem po miesiącu diety czuje się super i lżejsza o 4,5kg dzięki diecie ułozonej specjalnie do mojej osoby.Myślałam że już nigdy waga nie ruszy w dół po moich nieudanych dietach .Jestem szczęściara że wtrafilam na panią Anię mam nadzieję że w końcu uda mi się z panią Anią schudnąć do pożądanej wagi. Bożena lat 44☺

dr Anna Mandecka

Dziękuję bardzo ! :-)

E

efffka-18

Lokalizacja: Wrocławska Poradnia Dietetyczna Przychodnia Olimpiamed nadwaga

Polecam serdecznie wizytę u Pani dr Anny Mandeckiej. Pełen profesjonalizm, indywidualne podejście do pacjenta oraz bardzo przyjazna atmosfera w gabinecie sprawiają, że poraz pierwszy mam wrażenie, że odchudzanie to nie kara a wręcz przyjemność. Kilogramy ubywają w zaplanowanym czasie, posiłki są proste do przygotwania, a samopoczucie coraz lepsze. Wystawiam ocenę jak nabardziej pozytywą.

dr Anna Mandecka

Bardzo dziękuję :-)

Wystąpił błąd, spróbuj jeszcze raz

Odpowiedzi na pytania

6 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl

Można prosić o cennik za poszczególne porady, wizyty itp? Z góry dziękuje i pozdrawiam

Dzień dobry,
I wizyta to koszt 150 zł (analiza składu ciała + wywiad żywieniowy, ustalenie celów leczenia dietetycznego)
II wizyta 100 zł to odbiór i omówienie jadłospisu oraz zasad jego stosowania (14 dni)
III wizyta to pierwsza wizyta kontrolna 80 zł : analiza składu ciała + 7 dniowy jadłospis
wizyty kontrolne z analizą składu ciała i omówieniem osiągniętych celów to 50 zł

dr Anna Mandecka

Mam 5 letniego syna. Syn od małego ciągle kaszle. Lekarze zdiagnozowali mu refluks i cofanie się treści żołądkowej. Syn przyjmuje leki, lecz dalej ciagle kaszle, głównie w nocy, mimo, że leki też są brane na noc. Potrzebuję dla mojego maluszka diety antyrefluksowej. W Internecie są różne sprzeczne dane. Co mogę podawać mojemu synkowi? Czy takie dzieci mogą jeść już wszystko? Czego nie wolno dawać dziecku, aby nie miało refluksu? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Do produktów, które można podawać dziecku z refluksem, należą:
chude gatunki mięs i wędlin – cielęcina, schab, mięso królika, kurczak, indyk, szynka wieprzowa i drobiowa, polędwica,
chude produkty mleczne – jogurty, kefiry, maślanki z obniżoną zawartością tłuszczu,
potrawy gotowane, duszone, pieczone w folii lub gotowane na parze,
warzywa, takie jak marchew, ziemniaki, kalafior, szpinak, buraki,
niektóre zioła i przyprawy, takie jak świeża bazylia, oregano, czosnek, szałwia, koperek, rozmaryn,
ciasta drożdżowe lub biszkoptowe,
niegazowana woda mineralna,
ziołowe herbaty, z wyjątkiem herbaty miętowej.
Najważniejsza jest postać, w jakiej podawane są produkty spożywcze. Kaszki i produkty mleczne należy zagęszczać skrobią lub mączką z ziaren chlebowca świętojańskiego. Warto też dawać dziecku do jedzenia gotowane chude mięso, pokrojone w kawałki oraz buliony warzywne. Zamiast soków owocowych można podawać maluchowi bardziej gęste płyny, takie jak przeciery czy musy owocowe zagęszczone skrobią.
Dziecko z refluksem powinno też jeść gotowane warzywa, takie jak marchew, pietruszka, buraczki, cukinia. Należy jednak unikać w diecie warzyw wzdymających (groch, fasola, bób, kalafior, kapusta, brukselka, brokuły), które powodują powstawanie gazów w jelitach i nasilają objawy refluksu. Ostatni posiłek w ciągu dnia trzeba spożyć przynajmniej na dwie godziny przed snem.

dr Anna Mandecka
Zobacz wszystkie odpowiedzi

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.