Moje doświadczenie
> www.dietetykaisport.pl
> 3 miejsce: The 9th International Scientific Conference of Medical Students and Young Doctors, za prezentowane badanie: Comparison of the eating habits of male and female orienteers aged 15-20
Adresy (2)
Pacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)
Czy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?
Pokaż innych dietetyków w pobliżuPacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)
Analiza składu ciała • 25 zł
Jadłospis 10 dni • Od 120 zł
Jadłospis 14-dniowy • Od 150 zł +6 więcej
Jadłospis 7-dniowy • Od 100 zł
Konsultacja kontrolna w gabinecie • 50 zł
Konsultacja pierwszorazowa online • 50 zł
Pokaż więcej usługCzy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?
Pokaż innych dietetyków w pobliżu3 opinie pacjentów
Ogólna ocena
Sortuj opinie według
Dorota K
Bardzo polecam P. Dominike!
Sympatyczna, ciepła a przede wszystkim dobra w tym co robi oraz pomocna osoba. Dzięki Jej wiedzy i chęci pomocy jestem spokojna o moją córcię!!
Małgorzata
Wspaniała osoba o ogromnej ilości aktualnej wiedzy :) Chętna do pomocy innym i nieustająca w rozwoju. Serdecznie polecam.
Sylwia
Bardzo konkretna i sympatyczna osoba z dużą wiedzą z zakresu żywienia. Dzięki Pani Dominice przekonałam się ze zdrowe i pomysłowe posiłki można przygotowac szybko a przede wszystkim smacznie. Serdecznie polecam!
Odpowiedzi na pytania
1 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl
Witam,
Czy oliwy z oliwek nierafinowanej można używać do smażenia w niskich temperaturach? np. do jajecznicy?
Pozdrawiam
Witam,
Jeżeli do podsmażenia używamy oliwy, najlepiej by była ona jednak rafinowana. Oliwa nierafinowana ma niższy punkt dymienia, szybciej się pali i działa jako czynnik mutagenny i kancerogenny (rakotwórczy). Nie mniej jednak jajecznicę smaży się dość krótko i na niewielkim ogniu, zatem zastosowanie oliwy od czasu do czasu nie zrobi nam krzywdy. Starajmy się jednak używać jej do krótkotrwałego obsmażania, a do długotrwałego oliwy rafinowanej, oleju rzepakowego czy innych tłuszczów o wysokim punkcie dymienia jak choćby masło klarowane. Pamiętajmy też, aby dania smażone spożywać sporadycznie, a jajecznicę możemy również przyrządzić bez użycia dodatkowego tłuszczu np. na pomidorach, na mleku.
Pozdrawiam
Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.