Moje doświadczenie

Jestem absolwentką Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum na kierunku Dietetyka. Doświadczenie w pracy z pacjentami zdobyłam na setkach godzin praktyk na różnych oddziałach Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie, poradniach dietetycznych, przedszkolach i żłobkach.

Dietetyka jest nie tylko moim zawodem, ale również ogromną pasją. Już w czasie studiów brałam udział w projekcie organizowanym przez Polskie Towarzystwo Dietetyki „Mądre żywienie, zdrowe pokolenie”, w ramach którego przeprowadziłam szkolenia z zakresu zdrowego odżywiania dla uczniów szkół gimnazjalnym i ponadgimnazjalnych oraz pomiary antropometryczne.

Zdaję sobie sprawę z tego, że dietetyka jest ciągle rozwijającą się dziedziną nauki, dlatego regularnie poszerzam swoją wiedzę na licznych szkoleniach, warsztatach i konferencjach.

W swojej pracy każdego pacjenta traktuję indywidualnie. Jestem przeciwniczką suplementacji, sztucznego wspomagania odchudzania i gotowych schematów. Uważam, że dobrze zbilansowana dieta oraz zmiana nawyków żywieniowych są kluczem do osiągnięcia zdrowia i wymarzonej sylwetki. Dlatego w swojej pracy ogromną wagę przywiązuję do edukacji pacjentów aby po skończonej kuracji byli w stanie samodzielnie skomponować zdrowe i pełnowartościowe posiłki.
więcej

Adres

Centrum Medyczne PULS
Lwowska 64, Rzeszów

W tym gabinecie nie można umawiać wizyt przez internet

Pacjenci prywatni (bez ubezpieczenia)


Przyjmuję: dorosłych, dzieci w każdym wieku

Czy brakuje Ci jakichś informacji w profilu tego specjalisty?

Pokaż innych dietetyków w pobliżu

Usługi i ceny

Ceny dotyczą wizyt prywatnych.

Konsultacja dietetyczna (pierwsza wizyta)

100 zł

Analiza składu ciała


Jadłospis 14-dniowy

Od 150 zł

Jadłospis 7-dniowy

Od 100 zł

Konsultacja dietetyczna (kolejna wizyta)


W jaki sposób ustalane są ceny?

Opinie pojawią się wkrótce

Napisz pierwszą opinię

Jesteś już po wizycie u mgr Justyna Jarzmik? Daj znać, co myślisz. Inni pacjenci będą wdzięczni za pomoc w wyborze najlepszego specjalisty.

Dodaj swoją opinię

Odpowiedzi na pytania

1 odpowiedzi udzielonych przez lekarza na pytania pacjentów na ZnanyLekarz.pl

Jakie produkty, oprócz tych pochodzenia zwierzęcego podwyższają poziom cholesterolu?

Cholesterol zawarty jest wyłącznie w produktach pochodzenia zwierzęcego, czyli w mięsie ale również w jajach i nabiale (szczególnie należy uważać na sery żółte). Dodatkowo spożycie alkoholu zwłaszcza w nadmiarze wpływa na wzrost poziomu trójglicerydów (TG, frakcja cholesterolu). Dobrze jest również unikać produktów zawierających cukry proste, ponieważ niewykorzystane węglowodany proste są przez organizm bardzo szybko magazynowane w postaci tkanki tłuszczowej.

mgr Justyna Jarzmik

Wszystkie treści, w szczególności pytania i odpowiedzi, dotyczące tematyki medycznej mają charakter informacyjny i w żadnym wypadku nie mogą zastąpić diagnozy medycznej.